Brown Box

Saugerties, NY / 2007

Program:

  • Bedrooms: 2
  • Bathrooms: 2
  • Features: Art Studio, Garage,
  • Environmentally Friendly Features: Geothermal Heating/Cooling System

 

Materials:

  • Exterior: Corrugated Metal Siding, Cedar Siding
  • Interior: Bamboo Flooring, Stone Countertops, Slate Bathroom Floors, Maple Cabinets, Aluminum Clad Wood Windows with Low E, Insulated Glass

 

Project Description:

 

The Brown Box is a two-story loft box typology located in Saugerties, NY. This 2,068 sf plan allows a comfortable living space and a guest bedroom on the ground floor and a 400 sf art studio and master bedroom on the second floor affording views of the Hudson River. Built to be efficiently green, the house uses a geothermal air heating and cooling system allowing energy conservation to be reaped during all seasons. The exterior is composed of a dark brown corrugated metal and clear cedar siding blending harmoniously with the rural suburban landscape.

Project Credits:

Resolution: 4 Architecture

Joseph Tanney, Robert Luntz


Loading...

Previous Project:
Next Project:
+ Share this page